6-0 vinst för Hammarby mot ett tappert krigande Helsinki Allstars

Foto: Johan Person

Foto: Johan Person

13:e oktober arrangerades Bajen Rough House för fjärde året i rad. Fredag den 13:e satte måhända skräck i Helsinki Allstars och hjälpte Hammarby till segern med 6-0. Galan sågs av en högljudd och livlig publik på nästan 1000 personer. Bajen Rough House är ett långsiktigt projekt av Hammarby Boxning för att få upp publikintresset för sporten. Hittills har det varit mycket framgångsrikt. Man får gå tillbaka tills mitten av 90-talet för att se liknande publiksiffror i Eriksdalshallen för boxning. 

Årets match boxades mellan Hammarby IF och Helsinki Allstars. Ett Helsingforslag som den finska förbundskaptenen Jarko Pitkänen satt ihop och var lagledare för. Finnarna fick hämta förstärkning i 60 kg från Norge. Hammarbylaget förstärktes av två boxare från grannklubben IF Linnéa.  Det bjöds på täta, tuffa och välboxade matcher. Hemmalagets samtliga boxare presterade på sin yttersta nivå och segrade.

Galan inleddes av färgstarka sambadansare och en hårtslående sambaorkester. Efter sambatakterna väntade klassisk hip-hop av Brooklynsonen Shabbaz the Disciple. Shabbaz inspirerade publiken med sina boxningslyrics.

I pausen auktionerade Bajenkonst ut konstverket ”Boxningshandsken” till förmån för Hammarby Boxning.  Hammarbys svenska diplommästare (10-14 år) Antonio Karlsson och Elvin Belezika tilldelades medaljer av Hammarbys nyblivna proffsboxare och tidigare svenska, samt nordiska mästare, Leon Chartoi.  Speakern annonserade även ut en hälsning från europamästaren Anthony ” can you dig  it” Yigit. Han tackade Bajenfansen för stödet för sitt titelförsvar och berättade att han startat en auktion till förmån för Hammarby IF Boxnings integration av ungdomar och nyanlända. Galan belös detta arbete då två av boxarna i Hammarbylaget kom till klubben som nyanlända, flertalet av funktionärerna som jobbade på galan är också nyanlända ungdomar som börjat engagera sig i föreningen och boxningen.

Efter galan hölls prisutdelning. Nytt för i år var Braveheartpriset som är instiftat av Marcus Ziegler. ”Priset skall gå till den boxare som är en krigare i och utanför ringen, vilken aldrig ger upp och visar stor medmänsklighet”. Prisutdelare var Björn Paulsen, Jeppe Andersen och Arnor Smarason från Hammarby Fotboll, Carl Halvarsson från Hammarby Handboll, Mats ”Tuppen” Adolfsson från Bara Bajare, Panos Letsios från Virtuell Dentalteknik och Risto Sipilä från Punchpralinerna.

Pristagare
Braveheart (Marcus Zieglers pris): Ali Yusefi
Bästa Hemmaboxare: Adam Chartoi
Bästa Bortaboxare: Santeri Laine
Punchpralinernas Bästa Hemmaboxare: Ali Amanullah Yousofi
Punchpralinernas Bästa Bortaboxare: Ilari Kujala

Hammarby IF Boxnings styrelse kunde med promotorn och huvudtränaren Joel Grandell tillsammans med funktionärer, boxare och ledare vara mycket nöjda med kvällens show. Årets gala visade prov på ytterligare steg framåt: proffsigare show och högre matchkvalitet.

Vi vill tacka alla samarbetspartners, funktionärer, boxare, ledare, artister och framförallt våra BAJENFANS. Stort tack för i år!

Nästa vecka påbörjar vi utvärderingen av årets gala och sedan påbörjas planer för en femte upplaga av Bajen Rough House.

Matchreferat

Hammarby IF  Vs. Helsinki Allstars    (6–0)

1. Q Elit 52 kg Katrin Norén – Fatma Hajizadejh   3–0
IF Linnéas Katrin Norén visade sig var den mer explosiva av de bägge. I det att boxarna ökade tempot hängde inte Helsingfors Fatma med. Katrins explosivitet, balans och tightare gardering, resulterade i att hon ofta hade den första och sista träffen. Vinst med enhälliga domarröster.

2. Elit 75 kg Mariusz Gnas – Ilari Kujala 3–0
Mariusz var den boxaren som orkade mest och slog hårdast. I andra delen av ronderna tog han över mer och mer, men Kujala var hela tiden påpasslig och smart med sin långa räckvidd samt distansboxning. Enhälligt domslut till Gnas.

3. Junior 75 kg Ali Amanullah Yousofi – Valtteri Viitanen 3–0
Hemmaboxaren öppnade i ett våldsamt tempo med en otrolig offensiv. Det resulterade i att Valtteri hade svårt att hänga med och fick ta en räkning. Dock blev andra ronden betydligt jämnare då Ali tröttnat, men så hämtade han sig i tredje ronden och fick ytterligare en räkning på Helsingforspugilisten efter en explosiv offensiv. Enhälligt domslut till Ali Amanullah Yousofi.

4. Elit 75 kg Vame Vladimier Terashvili – Topias Leppo 2–1
En efterlängtad comeback för Vame som var svensk mästare 2009 och efter det hunnit med 10 proffsmatcher. Det var nu över 7 år sedan han boxades och det märktes, första ronden var mycket avvaktande, i andra ronden började det lossna mer för hemmaboxaren och i tredje ronden visade Vladimier vilken skicklig boxare han är. Seger på delat domslut i comebacken.

5. Elit 75 kg Adam Chartoi – Santeri Laine 2–1
Dessa herrar möttes för två år sedan, då som juniorer i 69 kg. Adam fick en bra start med snabba rörelser in och ut i sina attacker. Santeri försökte pressa, men Adam backade och kontrade. I andra ronden kom Santeri något närmare, och Adam blev mer pressad mot repen. Sista ronden avslutade Adam starkt. Seger på delat domslut för Chartoi.

6. Elit 60 kg Prins Ali Yusefi – Ola Grong 3–0
Ali tog tag i initiativet direkt och höll det hela matchen. Norrmannen som var inlånad till det finska laget var dock stark. Han försökte överraska med sina explosiva slag och träffade vid några tillfällen. I sista ronden ökade Ali takten och Grong fick en tuff rond. Enhälligt domslut till Ali.


Ladda ner högupplösta bilder från Bajen Rough House 2017 av fotograf Johan Persson

 

468 ad