Ali Yusefi är bestämd inför matchen på fredag

Lättviktaren (60 kg) Ali Yusefi tar sig an Dionisis Perdikaris på fredag. Greken är en rutinerad och tuff kille, men vår landslagsman Ali är självsäker och redo för utmaningen.

I klippet här berättar Ali om sina tankar inför galan: YouTube

Kort om Ali

ali-yusefiAli kom till Sverige för ca. 6 år sedan som ensamkommande från Afghanistan efter en lång och hård väg genom Europa. När han var ca. 17 år började han träna boxning i Hammarbys klassiska lokal på Kocksgatan 24. Sedan dess har han varit trogen Hammarby. Ali säger att boxningen har räddat honom och är idag verksam som PT. Han tog nyligen hem segern i Ruskaturneringen. I och med sina framgångar i ringen har han nyligen blivit uttagen till landslaget och nu väntar Tammerforsturneringen i oktober. En turnering som bland annat Mike Tyson och Oscar De La Hoya segrat i.  

Läs mer om Ali

Ali drömmer om att boxas för Sverige i OS (Expressen)

Boxningen har räddat mig (Sydsvenskan)

Ali slåss för att glömma (Mitt i Södermalm)

Ali om boxningen (SVT Atleterna)

468 ad