Hammarby drog det längsta strået mot Djurgårn under årets Bajen Rough House

Hammarby IF Boxning mötte på fredagskvällen Djurgårdens IF i den andra upplagan av Bajen Rough House i Eriksdalshallen. Galan är ett evenemang som startade 2014 och som återkommer årligen, ett långsiktigt projekt som skall göra Hammarby Boxning till Sveriges bästa boxningsklubb.

Senast det boxades ett derby mellan Hammarby IF och Djurgården var på 1920-talet och det märktes på läktarna att det var ett efterlängtat möte. Förra året kom det runt 850 åskådare, årets derby drog drygt 1100 åskådare, en helt fantastisk siffra för boxning. Inte sedan början på 1990-talet har det varit en så stor boxningspublik i Eriksdalshallen. Till detta kommer mer än 850 personer som följde galan direkt på video över internet (fram till i dag har vi dessutom haft 1400 personer som tittat på galans eftersändning). Och publiken – majoriteten med Hammarbyfärger – fick se ett rafflande derby med sju stenhårda matcher där Bajen tog hem segern.

Stämningen var på topp när den första matchen boxades igång. Innan matcherna hade den populära hiphop-duon SödraSidan ångat igång publiken. Samer Tabal tog en övertygande seger i lättvikt mot DIF:s Hamza Nadiri. Detta var en match helt i publikens smak med högt tempo från början till slut och flertalet slagväxlingar där Samer var den som träffade mest.

Kvällens andra match blev en mer taktisk affär där Felix Weilid från Hammarby tog segern efter att ha tryckt på lite extra i slutet av ronderna, mycket tack vare den påhejande högljudda publiken. 
 Djurgården reducerade sedan till 2-1 i matcher när Erik Mendoza tog hem segern mot Hammarbys Stefan Saleem.

I den efterföljande dammatchen briljerade Anni Viante med avslappnad och offensiv boxning. Den längre och tyngre Erika Edblom från DIF hänge inte med i tempot och fick se Hammarby utöka sin ledning.

Adam Chartoi stod för en av kvällens vassaste ronder när han i första ronden totalt dominerade Djurgårdens Santeri Laine. Dock gav sig inte djurgårdaren, men Adam kunde kontrollera matchen fram till ytterligare en Hammarbyvinst.

Den mesta svenska mästaren Bashir Hassan från DIF tog en programenlig seger mot Hammarbys Ahmad Eljammal, men fick oväntat hårt motstånd.

I kvällens sista match kunde Shady Gamhour från DIF ta hem segern genom en konstant offensiv press mot Ibragim Israilov. Detta gav slutresultatet 4-3 till Hammarby.
Då bägge klubbarna var något skadedrabbade tvingades man låna in boxare. I de rena matcherna mellan Hammarby och DIF blev slutresultatet 2-1 till Hammarby IF. Hammarbys segrare var Samer och Anni. DIF:s enda seger i de rena mötena mellan klubbarna togs av Erik Mendoza.

I pausen fick Hammarbys yngsta talang Antonio Karlsson, 11 år, ta emot diplom av Svenska Boxningsförbundet som godkänd diplomboxare. Diplomet delades ut av Hammarbys nyblivna svenska mästare Leon Chartoi (75 kg) och Robin Safar (81 kg) samt vår äldsta tränande medlem Vanda Monaco (78 år), samt nyblivna proffset från Hammarby, Marcus Alberts. Bajenkonst genomförde en auktion av en specialgjord tavla där pengarna oavkortat gick till Hammarby Boxnings ungdomsverksamhet. Efter galan delade världsmästaren Mikaela Laurén ut pris till Bästa Hemmaboxare, Bästa Bortaboxare och Bästa Fighter.

Efter galan kunde Hammarby Boxnings tränare och promotorn för galan, Joel Grandell, tillsammans med sin styrelse och en stor skara frivilliga funktionärer summera årets gala som ett steg framåt från förra året: Större publik, proffsigare program, fler Hammarbysektioner på plats och högre stämning. Om en vecka börjar planeringen av nästa års gala.

HIF-logo-75x100Snabba jabbar
Joel Grandell
Hammarby IF Boxning
0739963538

468 ad